Kako je Vučićev "narodni pokret" ujedinio opoziciju: Kritikuju ga i sa desne i sa leve strane, ali u jednoj stvari su saglasni: "Nećemo sarađivati sa njim!"

Blic 11.03.2023
Kako je Vučićev "narodni pokret" ujedinio opoziciju: Kritikuju ga i sa desne i sa leve strane, ali u jednoj stvari su…

"Nije to ništa novo", "Nema saradnje sa političkim protivnicima", "To je namerno izazivanje političkog stečaja SNS", "Srbija treba da bude okrenuta ka Zapadu"... Sve ovo su komentari stranaka opozicije na najavu osnivanja Narodnog pokreta za državu Srbiju. Tako je pokret koji je tek u zametku uspeo gotovo nemoguće: da ujedini opoziciju, bilo pro evropski ili desničarski orjentisanu, u stavu i tvrdnjama da saradnje sa njima nema.

Njegovo formiranje predsednik Srbije Aleksandar Vučić će, kako je najavljeno, započeti 11. marta, obilaskom Srbije tokom kojeg će tražiti podršku za taj potez. Početna tačka biće najverovatnije grad na jugu Srbije - Vranje. Zna se i kakvog će biti usmerenja: neće naginjati ni ka Istoku, ni ka Zapadu, a biće "blok normalnosti i pristojnosti". Šta opozicija kaže na tu ideju, da li im je bliska? Postoji li šansa da dođe do saradnje između njih i najavljenog pokreta?

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »