Lutovac: Protest Srbija protiv nasilja u subotu od 19 časova, šeta se do Policijske uprave

Beta 04.07.2023

Šef poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac izjavio je danas da će protest "Srbija protiv nasilja" u subotu početi u 19 časova, a da će okupljeni šetati do Policijske uprave za grad Beograd u Bulevaru despota Stefana.

{Video1: šef poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac}

Lutovac je novinarima u Skupštini Srbije rekao da skup počinje u 19 časova, umesto ranijih 18 časova, zbog većih vrućina, a da će trasa šetnje biti od Skupštine Srbije, Takovskom ulicom do Cvijićeve, pa Bulevarom despota Stefana do policijske stanice.

{Video2: šef poslaničke grupe Demokratske stranke (DS) Zoran Lutovac} "Ključna tema ovog skupa je podrška inspektorima (Odeljenja za suzbijanje narkotika beogradske policije Slobodanu) Milenkoviću i (Dušan) Mitiću i svim časnim policajcima koji žele profesionalno da obavljaju svoj posao", rekao je Lutovac. On je dodao da na taj način žele da daju podršku inspektorima koji su otrkili marihuanu na imanju "Jovanjica", jer, kako je naveo, bez profesionalne policije "nema Srbije bez nasilja". "Ta dva časna inspektora, i mnogi časni policajci, upravo žele da nam omoguće takvu Srbiju i mi moramo da im pomognemo u svemu tome našom podrškom", rekao je šef poslaničke grupe DS. Naveo je da su Milenković i Mitić časno radili svoj posao bili spremni da se upuste u sukob sa organizovanim kriminalom koji je u vezi sa državom. "Umesto da su dobili odlikovanja, oni se proganjaju. Mi kao građani ne smemo da dozvolimo da ih mrak proguta", rekao je Lutovac. Protesti će se, kako je dodao, u Beogradu i dalje održavati subotom, a u drugim gradovima nekim drugim danima. Šefica poslaničke grupe Ujedinjeni Marinika Tepić kazala je da je jedan od razloga što su se odlučili da idu do Policijske uprave to što inspektori Mitić i Milenković u utorak treba da nastave svedočenje u Specijalnom sudu.

{Video3: šefica poslaničke grupe Ujedinjeni Marinika Tepić}

"Mitić i Milenković su danima i nedeljama unazad kriminalizovani od ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića. Mi smo ovde danima slušali netačne podatke o tome kako oni pokušavaju da se izvuku koristeći čak i bolovanje, sa potpuno lažnim podacima koje je ministar iznosio", rekla je Tepić. Govoreći o najavljenoj sistematizaciji u policiji, kazala je da postoji opravdana sumnja da žele te inspektore da smene sa svojih mesta i podsetila da je Mitić pričao da su im ugroženi i životi od strane države koja stoji iza Jovanjice.

{Video: šefica poslaničke grupe Ujedinjeni Marinika Tepić}

"Dogodili im se išta, znaćemo ko je odgovoran, a to je čovek koji sada govori u sali - ministar Gašić i cela Vlada", kazala je Tepić.

Pozvala je građane da se u 9 časova u utorak, 11. jula okupe ispred Specijalnog suda, gde u 10 sati inspektor Mitić nastavlja svoje svedočenje povodom Jovanjice.

Poslanik koalicije Moramo Aleksandar Jovanović Ćuta kazao je da će se protestna kolona na kratko zaustaviti i ispred Radio-televizije Srbije u Takovskoj ulici, podsećajući na zahtev za smenu rukovodstva javnog medijskog servaisa.

{Video5: poslanik koalicije Moramo Aleksandar Jovanović Ćuta}

"Bujošević i ta ekipa moraju da lete odatle. Tražićemo vreme koje pripada opoziciji na javnom servisu, na tome ćemo insistirati", rekao je Jovanović.

(Beta, 07.04.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »