Lutovac i Lazović: Neophodna solidarnost u zaštiti aktiviste Lokalnog fronta iz Kraljeva

Beta 11.09.2023

Lider Demokratske stranke Zoran Lutovac i poslanik Zeleno levog fronta - Ne davimo Beograd Radomir Lazović su danas ocenili da je neophodna solidirnost svih u zaštiti aktiviste kraljevačkog Lokalnog fronta Predraga Voštinića koga je, dok je vozio bicikl vozač namerno oborio automobilom.

Oni su novinarima ispred Predsedništva Srbije u Beogradu, gde su podneli formalni zahtev za raspisivanje vanrednih parlamentarnih i beogradskih izbora, ukazali i da je to bio brutalni napad i pokušaj ubistva i tražili procesuiranje odgovornih.

Naglasili su i povodom tog slučaja u kojem je povređen aktvista Lokalnog fronta, da su svi predstavnici proevropske opozicije "zajednički fornt" u zaštiti i Voštinića i svih građana.

Lazović je kazao da su Voštinić, kao i ostali iz Lokalnog fronta, uvek pomagali svim građanima, i u Kraljevu i šire, kad god i koliko god su mogli u raznim prilikama.

Po njegovim rečima, to što se dogodilo Voštiniću je bio pokušaj ubistva i ne sme ostati nerazjašnjen, a odgovorni moraju biti procesuirani.

"Mnogo puta smo se nalazili pod sličnim napadima, ali ovo je nešto posebno. Čoveku je život bio ugrožen… Tražimo odgovornost za počinioce. Što nas tiče, to je isto kao da smo svi mi napadnuti, kao da su napadnuti građani Srbije", rekao je on.

Lutovac je kazao da je potrebno utvrditi ko su ljudi koji su bili u automobilu i da li su to , kako je kazao, bili građani koji su pod uticajem propagande režima, ili su deo kriminalnih krugova u službi nekog od političkog krila vlasti.

Voštinić jer povređen sinoć u Kraljevu, kada ga je sa bicikla oborio vozač automobila s novosadskim tablicama, izjavio je za N1 Vladan Slavković, takođe iz Lokalnog fronta.

Po rečima Slavkovića, Voštinića je sa puta, preko bankine pokušao da izgura vozač automobila „škoda“, na izlazu iz Kraljeva ka Mrčajevcima.

Mediji su preneli da je vozač to jednom pokušao, pa se vratio, vređao Voštinića i potom ga automobilom oborio i povredio.

(Beta, 09.11.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »