Stefanović: Izjava Borovića je strategija za odbranu optuženog, insistiraću na maksinalnoj kazni

Beta 13.10.2023

Glavni javni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu Nenad Stefanović je izjavio da, "s obzirom da je pravo na odbranu neprikosnoveno, današnja izjava advokata Borovića nije ništa drugo, nego deo strategije za odbranu optuženog".

"Više javno tužilaštvo u Beogradu je, povodom slučaja protiv Miljane K. i Vladimira K, sve što je imalo da saopšti, navelo u podignutoj optužnici protiv ovih lica. Sada čekamo dalju odluku suda", rekao je Stefanović za agenciju Beta.

On je naveo da se tužilaštvo neće baviti komentarisanjem ovakvih i sličnih izjava, već će nastaviti da se bavi isključivo svojim poslom.

"Uprkos pritiscima odbrane, nastaviće da insistira na maksimalnoj kazni predviđenoj zakonom za roditelje krivično neodgovornog deteta koje je 3. maja u Osnovnoj školi 'Vladislav Ribnikar' ubilo deset ljudi od kojih je devetoro dece i ranio još šest od kojih su petoro takodje deca", rekao je Stefanović.

Advokat Borivoje Borović je danas izjavio da je Stefanović neposredno pre optuženja odlazio u beogradski Centralni zatvor i pretio njegovom branjeniku Vladimiru Kecmanoviću, ocu dečaka koji je počinio zločin u osnovnoj školi "Vladimir Ribnikar", da prihvati sporazum o priznanju krivice i to uz kaznu od 12 godina zatvora, ili će optužiti njegovu suprugu, a maloletnu ćerku poslalati u hraniteljsku porodicu.

 

(Beta, 10.13.2023)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Hronika, najnovije vesti »