Poslanici Skupštine Srbije manje o ekspozeu, više o povredama poslovnika i 'preletačima'

Beta pre 14 dana

Nastavak sednice Skupštine Srbije o izboru nove Vlade protiče u uzajamnim optužbama poslanika vlasti i opozicije za povrede poslovnika ali i za stranačko "preletanje".

Predsednik Narodnog pokreta Srbije (NPS) Miroslav Aleksić upozorio je da je u ekspozeu mandatara Miloša Vučevića borba protiv kriminala i korupcije "poslednja tačka".

"U ekspozeu Ane Brnabić u prvom mandatu borba protiv kriminala i korupcije bila je druga tačka, u drugom ekspozeu već je bila treća tačka a u Vašem ekspozeu gospodine Vučeviću, borba protiv kriminala i korupcije je poslednja tačka. Meni je jasno dokle će ići Vaša Vlada, dalje u kriminal. Borba protiv kriminala i korupcije Vam je zadnja rupa na svirali", rekao je Aleksić.

Kazao je da ga predloženi kabinet podseća na "doba Slobodana Miloševića, SPS-a, radikala i JUL-a".

"Eno Milice Zavetnice koja je juče govorila da ste izdajnici, a sad je kandidat za ministra. Ode patriotizam za ministarsku fotelju", kazao je predsednik Narodnog pokreta Srbije.

Aleksić je pokazao fotografiju na kojoj se po njegovim rečima, mandatar pozdravlja sa "narko-dilerom Snajperom", odnosno Slobodanom Milutinovićem iz Novog Sada koji je po Interpolovoj poternici nedavno uhapšen u Španiji.

"Nema napretka u Srbiji dok ne odgovaraju ljudi kao što ste vi", kazao je Aleksić.

Optužbe predsednika NPS Vučević je odbacio, navodeći da je fotografija sa zvaničnog prijema u Gradskoj kući Novog Sada kada je kao gradonačelnik primio rukovodstvo i igrače lokalnog fudbalskog kluba Kabel.

"Rukovao sam se tad sa 30-40 ljudi, nisam birao ko će biti na prijemu ispred tog kluba, niti sam gledao biografije niti vršio bezbednosne provere lica koja su prisustvovala", rekao je Vučević.

Mandatar je dodao da je u vreme dok je bio gradonačelnik Novog Sada a dok je ministar unutrašnjih poslova bio Aleksandar Vulin, Milutinović uhapšen i "više meseci držan u pritvoru".

"On je osuđen i zbog toga je pobegao iz Srbije i po našoj poternici je uhapšen u Španiji. Pa da li stvarno mislite da se tako nekom pomaže? Ne bih voleo da mi iko ikada pomaže kao što vi kažete da sam ja pomagao Milutinoviću", rekao je Vučević.

(Beta, 05.02.2024)

Povezane vesti »

Ključne reči

Komentari

Politika, najnovije vesti »